lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: Stav okolo pacientov s COVID-19 sa v nemocniciach na Zemplíne nemení Michalovce 6. novembra (TASR) – Napriek neustálemu nárastu obyvateľov pozitívne testovaných na nový koronavírus v okresoch ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 06.11.2020 categoryDenné správy

Michalovce 6. novembra (TASR) – Napriek neustálemu nárastu obyvateľov pozitívne testovaných na nový koronavírus v okresoch na Zemplíne sa stav v súvislosti s pozitívnymi pacientmi na ochorenie COVID-19 v štyroch nemocniciach siete Svet zdravia v rámci regiónu výrazne nemení. "Situácia je za posledné dni podobná," uviedla pre TASR komunikačná špecialistka súkromného poskytovateľa zdravotníckej starostlivosti Jana Fedáková.Podľa jej slov je najviac pacientov s ochorením COVID-19 na Zemplíne hospitalizovaných v jedinej zo štyroch nemocníc s infektologickým pracoviskom, v nemocnici v Michalovciach. Z 35 pacientov tam napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu potrebujú dvaja. V humenskej nemocnici je na reprofilizovaných lôžkach hospitalizovaných spolu 30 pacientov, v nemocnici vo Vranove nad Topľou 20 a v Trebišove 16. Napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu si v každej z nich vyžaduje zdravotný stav jedného až dvoch pacientov.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...