lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: Po zjedení špenátu sa u viacerých ľudí objavili ťažkosti Bratislava 19. marca (TASR) - Po požití špenátového pretlaku sa u viacerých osôb prejavili malátnosť, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 19.03.2021 categoryDenné správy

Bratislava 19. marca (TASR) - Po požití špenátového pretlaku sa u viacerých osôb prejavili malátnosť, závraty, sucho v ústach, rozmazané videnie a rozšírené zrenice. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská."Z Národného toxikologického informačného centra UNB sme získali informáciu o podozrení na kontamináciu výrobku špenátový pretlak zakúpeného v obchodnej sieti Coop Jednota," uviedla s tým, že v priebehu desiatich dní zaznamenali zvýšený počet toxikologických konzultácií po požití mrazeného špenátu.Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR preto podľa jej slov nariadila vykonať úradné kontroly v obchodnej sieti a u výrobcu. Keďže v súčasnosti nie je možné po vyhodnotení všetkých dostupných informácií zistiť možnosť škodlivých účinkov na zdravie, prijíma dočasné opatrenia na riadenie rizika potrebné na zabezpečenie vysokej úrovne ochrany zdravia a nariaďuje zastavenie predaja všetkých vyrobených šarží tohto produktu. Spotrebitelia môžu tovar vrátiť.Špenátový pretlak bol dodaný aj do siete Kaufland pod značkou Vinica.ŠVPS žiada spotrebiteľov, aby tento výrobok nekonzumovali.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...