lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: Nemocnica Krompachy otvorila nové priestory očnej ambulancie Krompachy 29. apríla (TASR) - Nemocnica Krompachy, ktorá je členom skupiny AGEL, otvorila v týchto ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 29.04.2020 categoryDenné správy

Krompachy 29. apríla (TASR) - Nemocnica Krompachy, ktorá je členom skupiny AGEL, otvorila v týchto dňoch nové priestory očnej ambulancie, ktorá sa nachádza v pavilóne F. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel Martina Pavliková.Podľa hovorkyne vzhľadom na to, že vo februári sa v nemocnici spustil projekt stavby modernizácie gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, nebolo možné v pavilóne G používať ani pôvodné priestory očnej ambulancie. „Pre potreby očnej ambulancie sme vybrali priestory bývalej röntgenovej vyšetrovne, ktoré touto rekonštrukciou plne vyhovujú personálu a pacientom taktiež poskytnú komfortné prostredie. Zároveň plnia súčasné legislatívne normy pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti,“ uviedol riaditeľ nemocnice Miroslav Kraus.Pavliková približuje, že rekonštrukcia sa začala vybúraním a následným vymurovaním priečok, ktoré vytvorili novú dispozíciu spĺňajúcu legislatívne minimá v rozmedzí vyšetrovňa, šatňa pre personál, tmavá komora, čakáreň, sociálne zázemie pre personál a samostatné zázemie pre pacientov. „Stavebné práce zahŕňajú aj potrebu výmeny a doplnenia zdravotechnických prvkov. Potrebná bola aj výmena elektroinštalácie, svietidiel, doplnenie zásuviek a vypínačov,“ dodáva hovorkyňa.Očnú ambulanciu ročne navštívi približne 3500 pacientov, najčastejšími problémami sú glaukóm, katarakta či diabetické retinopatie, predpisy okuliarov. Častými sú tiež vstupné a preventívne prehliadky, posudky, úrazy a zápaly.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...