lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Chyba: Hľadaný lekár sa v našej databáze už nenachádza..

Zdravie: Na Slovensku pribudlo päť prípadov ochorenia COVID-19 (2) Bratislava 30. apríla (TASR) – Počas stredy (29. 4.) pribudlo na Slovensku päť prípadov nákazy ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 30.04.2020 categoryDenné správy

Bratislava 30. apríla (TASR) – Počas stredy (29. 4.) pribudlo na Slovensku päť prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo tak Slovensko eviduje 1396 prípadov. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na sociálnej sieti.Doposiaľ v krajine uskutočnili 85.922 testov, počas stredy sa ich spravilo 4584. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo 524 ľudí, z toho za stredu zaznamenali 40 takýchto prípadov.Hospitalizovaných je 181 osôb, z toho v 56 prípadoch ide o ľudí s potvrdeným ochorením COVID-19. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je osem pacientov a na pľúcnej ventilácii nie je žiaden pacient.Ochoreniu COVID-19 podľahli v stredu ďalší dvaja pacienti. Celkovo tak Slovensko eviduje 23 úmrtí zapríčinených novým koronavírusom."Pitvou sa včera počas dňa zistilo, že pani z DSS Pezinok, reportovaná včera, žiaľ, skonala následkom inej náhlej príčiny. Predtým bola hospitalizovaná v súvislosti s koronavírusom, no v pondelok po prepustení z nemocnice bola vyliečená a tým pádom nie pozitívna," informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová. Dodala, že jedno úmrtie preto vo štvrtok ráno odpočítali a z toho dôvodu je v konečnom čísle oproti stredajšiemu pripočítané plus jeden.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...