ŽILINA: ŽSK vstúpi do rokovania s lekármi ôsmich bývalých polikliník Žilina 10. septembra (TASR) – Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) vstúpi do rokovania so súkromnými lekármi ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Žilina 10. septembra (TASR) – Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) vstúpi do rokovania so súkromnými lekármi z ôsmich budov bývalých polikliník, v ktorých poskytujú zdravotnú starostlivosť. Deviatu v Liptovskom Hrádku ponúknu v obchodnej verejnej súťaži. Po zasadnutí zastupiteľstva o tom dnes informoval predseda ŽSK Juraj Blanár.Lekári prejavili záujem o budovy v Kysuckom Novom Meste, Bytči, Turzovke, Liptovskom Mikuláši, Martine a Turčianskych Tepliciach. „Prišli sme s návrhom a podmienkami, aby si lekári odkúpili bývalé polikliniky, dnes zdravotnícke zariadenia. A tým nám garantovali, že sa tam bude naďalej poskytovať zdravotnú starostlivosť. Vstúpime s nimi do rokovania a predložíme do zastupiteľstva odpredaj priamo týmto lekárom podľa osobitného zreteľa,“ skonštatoval Blanár.Podotkol, že v prípade Liptovského Hrádku nedostal samosprávny kraj žiadosť lekárov na odkúpenie nehnuteľnosti. „Preto sme vyhlásili obchodnú verejnú súťaž s podmienkami, ktoré sú pre nás absolútne prioritné. Ten, kto odkúpi polikliniku sa zaväzuje minimálne 5 rokov poskytovať zdravotnú starostlivosť v súčasnom rozsahu. Rovnako sa musí zaviazať, že určitú sumu, v tomto prípade je to okolo 800.000 eur, bude musieť počas piatich rokov preinvestovať v tejto nehnuteľnosti. Aby pacienti videli, že sa tam niečo robí a naozaj je to v ich prospech. V prípade, že by takúto podmienku nesplnil, sú tam sankcie,“ uviedol predseda ŽSK.

Štítky :

Prečo je srvátkový proteín viac než len doplnok výživy

Ak ste niekedy po tréningu siahli po proteínovom nápoji, možno ste sa zamysleli, čo vlastne ten biely prášok vo fľaši obsahuje. Väčšina športovcov vie, že srvátkový proteín podporuje rast svalov, no len málo z nich rozumie tomu, prečo a ako funguje. Srvátka je jedinečný biologický materiál výsledok zložitých biochemických procesov, ktoré premenia obyčajné mlieko na vysoko efektívny zdroj aminokyselín.