lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ŽILINA: Poslanci ŽSK zrušili príspevkovú organizáciu Turčianska poliklinika Žilina 27. apríla (TASR) – Príspevková organizácia Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Turčianska poliklinika Turčianske Teplice ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Žilina 27. apríla (TASR) – Príspevková organizácia Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Turčianska poliklinika Turčianske Teplice zanikne k 30. septembru 2011, pričom práva a povinnosti prejdú dňom zrušenia na zriaďovateľa. Na dnešnom zasadnutí o tom rozhodli poslanci zastupiteľstva ŽSK.Predseda ŽSK Juraj Blanár zdôraznil, že zrušením príspevkovej organizácie sa na činnosti polikliniky nič nezmení a bude naďalej poskytovať zdravotnú starostlivosť. „My sme už len v pozícii vlastníkov budovy a nemáme tam žiadneho nášho lekára. Tým pádom to len prenajímame ako akúkoľvek nehnuteľnosť pre iné právne subjekty, ktoré majú s nami zmluvné vzťahy. Ale záleží nám na tom, aby v týchto zdravotníckych zariadeniach bola zachovaná zdravotná starostlivosť aj do budúcnosti. Akýkoľvek návrh bude vždy podmienený, že polikliniky budú musieť poskytovať zdravotnú starostlivosť. To je však myšlienka, o ktorej ešte budú rokovať poslanci aj komisia zdravotníctva,“ skonštatoval Blanár.Pripomenul, že v roku 2003 boli z Ministerstva zdravotníctva SR delimitované na ŽSK 4 nemocnice s poliklinikou a 7 polikliník. Päť polikliník - Bytča, Kysucké Nové Mesto, Turzovka, Liptovský Hrádok a Martin ukončilo činnosť 31. marca 2007. Turčianska poliklinika Turčianske Teplice mala podľa Blanára dlhodobo problém so zabezpečením poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. V roku 2010 to bol napríklad problém s obsadením dvoch zubných ambulancií.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...