lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZELNÍK: Vláda by mala situáciu v kolabujúcom zdravotníctve okamžite riešiť Bratislava 30. septembra (TASR) - Situácia v zdravotníctve je alarmujúca - v týchto dňoch splnili ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 30. septembra (TASR) - Situácia v zdravotníctve je alarmujúca - v týchto dňoch splnili lekári to, čo sľúbili a podávajú hromadné výpovede. Je tým vážne ohrozená zdravotná starostlivosť o každého občana a zodpovedná je vláda. Prekvapuje nás, že vláda SR vyčkáva na zázrak a neiniciuje mimoriadne rokovanie, ani nehľadá špeciálne opatrenia, hoci už jasne vidí, že je slovenské zdravotníctvo reálne blízko kolapsu. Zdá sa, že vládna koalícia situáciu naďalej podceňuje, vyhovára sa, že je zdravotníctvo čiernou dierou - ale účinné riešenia nehľadá. SNS už pri schvaľovaní štátneho rozpočtu upozorňovala, že rezort zdravotníctva je dôrazne podfinancovaný. Objem peňazí, ktorý do zdravotníctva na Slovensku smeruje, je možno na úrovni 70. rokov, ale žijeme v roku 2011 a každý pacient má nárok na starostlivosť zodpovedajúcu modernej dobe. V zdravotníctva je potrebná urýchlená reforma financovania a riešenie cenotvorby. SNS vyzýva vládu, aby sa spamätala, nenechala lekárov utekať z ambulancií a nemocníc a umožnila občanom takú zdravotnú starostlivosť, na akú majú nárok.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...