lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Výskyt chrípky v Banskobystrickom kraji poklesol Banská Bystrica 2. apríla (TASR) - Chorobnosť na chrípku v Banskobystrickom kraji klesla o viac ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Banská Bystrica 2. apríla (TASR) - Chorobnosť na chrípku v Banskobystrickom kraji klesla o viac ako desatinu. V 13. kalendárnom týždni evidoval banskobystrický Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) 5697 chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO), čo je chorobnosť 1803 osôb na 100.000 obyvateľov. Chrípka a jej podobné ochorenia sa vyskytli v 743 prípadoch, čo je chorobnosť vyše 235 osôb na 100.000 obyvateľov v starostlivosti lekárov hlásiacich v tomto týždni. Najviac ARO bolo v okrese Lučenec, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš a Žiar nad Hronom. Chrípka a jej podobné ochorenia (CHPO) najviac postihli pacientov v okrese Revúca, nasledujú okresy Veľký Krtíš a Lučenec.Z hľadiska veku najviac tieto ochorenia potrápili ľudí od 20 do 59 rokov, deti od 6 do 14 rokov a tiež skupinu najmenších detí do piatich rokov. V práve skončenom kalendárnom týždni bola z dôvodu vysokej chorobnosti zavretá len jedna základná škola - Gemerská Ves v okrese Rimavská Sobota, kde chýbala takmer polovica žiakov. "Epidemiológovia môžu teda konštatovať, že pokiaľ výskyt ARO v medzitýždňovom porovnaní stúpol o 4,1 percenta, výskyt chrípky a jej podobných ochorení je nižší o 12 percent," informovala Mária Tolnayová z RÚVZ v Banskej Bystrici.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: