lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: V sobotu pre horúčavy skolabovalo na Slovensku 117 ľudí Bratislava 8. júla (TASR) - Už viac ako týždeň vyrážajú zdravotníci každý deň k viac ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 8. júla (TASR) - Už viac ako týždeň vyrážajú zdravotníci každý deň k viac ako stovke kolapsov, ktoré sú spôsobené extrémnymi horúčavami na Slovensku. Len v sobotu (7.7.) podľa údajov Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR skolabovalo 117 ľudí. "To je o dvoch viac ako v sobotu 30. júna, čiže štatistika je približne stabilná," povedal pre TASR hovorca operačného strediska Boris Chmel.Zo 117 skolabovaných až 69 museli previezť na ďalšie ošetrenie do nemocnice. Kým v predchádzajúcich dňoch prevažovali kolapsy žien, v sobotu to už bolo štatisticky vyvážené. Zdravotníci evidovali 54 výjazdov k ženám, 52 k mužom a 11-krát vyrazili k deťom do 18 rokov.Najviac ľudí (20) skolabovalo 7. júla v Žilinskom kraji.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: