lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: V bojnickej nemocnici podalo výpoveď 50 lekárov Bojnice/Partizánske 29. septembra (TASR) - V Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach dnes ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bojnice/Partizánske 29. septembra (TASR) - V Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach dnes podala výpoveď takmer polovica lekárov. Ako pre TASR uviedol riaditeľ nemocnice Ladislav Gerlich, zo 126 lekárov podalo výpoveď 50. Ak by podľa jeho slov naozaj títo lekári z nemocnice odišli, poskytovanie zdravotnej starostlivosti by skolabovalo."Keď pozerám na zoznam lekárov, ktorí tu sú, keby všetci odišli tak si neviem predstaviť, ako by sme zabezpečili v našej nemocnici poskytovanie zdravotnej starostlivosti," podotkol. Podľa jeho slov ide o lekárov zo všetkých medicínskych odborov, ktoré v nemocnici sú. Výpovede aj spolu so sprievodným listom a zoznamom dostal len popoludní. "Budeme to riešiť," podotkol riaditeľ. Ako však povedal, pokiaľ títo lekári odídu, tak žiadne riešenie nevidí. "Neviem si predstaviť riešenie, ktoré by zabezpečilo chod nemocnice pri absencii týchto 50 lekárov," podotkol Gerlich. Opačná situácia je v nemocnici v Partizánskom. "Nič sa nezmenilo. Lekári výpovede nepodávajú. Zatiaľ je ticho," podotkol jej riaditeľ Gabriel Krbúšik. Len pred časom vstúpil do nemocnice nový strategický partner - akciová spoločnosť Svet zdravia. Mesto verí, že to bude pre ňu znamenať nielen záchranu, ale aj rozvoj činnosti do budúcnosti.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...