lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: V bojnickej nemocnici evidujú 51 výpovedí lekárov Bojnice 3. novembra (TASR) - V Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach evidujú ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bojnice 3. novembra (TASR) - V Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach evidujú v súčasnosti výpovede od 51 lekárov z celkového počtu 141 lekárov, ktorých má nemocnica v pracovnom pomere. "Do 30. septembra podalo výpoveď 53 lekárov. Z nich traja výpoveď v októbri vzali späť. Išlo o lekárov, ktorí boli v pracovnom pomere kratšie ako jeden rok, takže sa na nich vzťahovala jednomesačná výpovedná lehota. K 31. októbru dal výpoveď jeden lekár s jednomesačnou výpovednou dobou," podotkol riaditeľ nemocnice Ladislav Gerlich. Na otázku, či už vedenie nemocnice má nejaké náhradné riešenie, keď dôjde reálne k odchodu lekárov, Gerlich odpovedal, že nemá. "Poskytovať zdravotnú starostlivosť budeme s tým personálom, ktorý bude k dispozícii. Niektoré činnosti pôjdu v plnom, niektoré v obmedzenom rozsahu a niektoré nebudú zabezpečené vôbec," podotkol. Podľa riaditeľa ide o lekárov takmer zo všetkých odborov. "Okrem psychiatrie, pediatrie a oftalmológie ide o všetky ostatné odbornosti klinickej medicíny, ktoré v našej nemocnici máme," podotkol.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...