lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: V Michalovciach chcú postaviť nemocnicu novej generácie Michalovce 20. mája (TASR) - Spoločnosť Svet zdravia, ktorá prevádzkuje michalovskú nemocnicu, sa rozhodla postaviť ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 20.05.2014 categoryDenné správy

Michalovce 20. mája (TASR) - Spoločnosť Svet zdravia, ktorá prevádzkuje michalovskú nemocnicu, sa rozhodla postaviť v areáli tohto zdravotníckeho zariadenia nemocnicu "novej generácie". Tamojší rozostavaný pavilón dobudovať neplánuje. "Nová budova vytvorí maximálny komfort pre pacienta a jeho bezpečnosť. Flexibilná organizácia všetkých pracovísk skráti vzdialenosti medzi ním a lekárom. Súčasne bude pripravená aj na ďalšie prípadné rozšírenie nemocnice v budúcnosti," uviedol na margo zamýšľaného projektu hovorca Sveta zdravia Tomáš Kráľ.Spoločnosť v závere minulého roka podpísala s Košickým samosprávnym krajom (KSK) a mestom Michalovce memorandum, na základe ktorého má byť vypracovaná štúdia rozvoja areálu michalovskej Nemocnice s poliklinikou Štefana Kukuru. V súčasnosti sa na ňom nachádza niekoľko starších pavilónov a zmienený päťposchodový pavilón, ktorý čaká na dokončenie od 90. rokov minulého storočia. "Starý nedostavaný pavilón bol projektovaný pred 15 rokmi a iba pre chirurgické odbory. Dnes už nevyhovuje aktuálnym požiadavkám na rozsah poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Náš plán je v areáli postaviť nemocnicu novej generácie, ktorá zoskupí všetky medicínske oddelenia," ozrejmil Kráľ. Architektonickú štúdiu novej nemocnice plánuje spoločnosť prezentovať na zasadnutí zastupiteľstva KSK koncom júna tohto roka a následne na zastupiteľstve mesta Michalovce. Svet zdravia spolupracuje podľa slov hovorcu na projekte so zahraničnými partnermi, ktorí majú skúsenosti s výstavbou medicínskych stavieb vo viacerých krajinách."Ak všetko pôjde podľa plánu, na jeseň bude možné získať územné rozhodnutie a na prelome rokov 2014/2015 stavebné povolenie. Toto je aj hlavný cieľ podpísaného memoranda a súčasne predpoklad na možný začiatok výstavby nemocnice v roku 2015," priblížil Kráľ. Predpokladané náklady pripravovaného stavebného projektu vyčíslil na 30 miliónov eur.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...