lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: V Kremnici sa vyskytla salmonelóza, chorí sa nakazili konzumáciou obeda Kremnica 8. júla (TASR) - V Kremnici sa tento týždeň vyskytla salmonelóza. Žiarski hygienici evidovali ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 08.07.2016 categoryDenné správy

Kremnica 8. júla (TASR) - V Kremnici sa tento týždeň vyskytla salmonelóza. Žiarski hygienici evidovali tri ochorenia na Salmonellu enteritidis u pacientov hospitalizovaných na internom oddelení nemocnice v Kremnici. Spoločným menovateľom bol u nich konzum obeda v zariadení spoločného stravovania uzatvoreného typu – závodné stravovanie v Kremnici. "Pri epidemiologickom vyšetrení boli zistení ešte traja hospitalizovaní v epidemiologickej súvislosti," informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová. V zariadení boli následne vykonané v spolupráci so žiarskymi hygienikmi protiepidemické opatrenia. "V stredu 6. 7. boli v stravovacom zariadení vykonané stery na kontrolu účinnosti nariadenej dezinfekcie a odobraté tri kusy vajec na mikrobiologické vyšetrenie," podotkla Tolnayová. V priebehu epidemiologického vyšetrovania boli zistení ďalší piati chorí konzumenti a dve kontaktné ochorenia. K dnešnému dňu evidujú podľa jej slov epidemiológovia osem potvrdených ochorení na Salmonellu enteritidis, tri ochorenia v epidemiologickej súvislosti, v jednom prípade výsledok kultivačného vyšetrenia ešte nemajú.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...