lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: V Hniezde záchrany v Trenčíne našli dievčatko, dali mu meno Veronika Trenčín 13. júna (TASR) – V Hniezde záchrany vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne našli v stredu (12. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Trenčín 13. júna (TASR) – V Hniezde záchrany vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne našli v stredu (12. 6.) podvečer odložené dieťa. Dievčatko s mierami 3130 gramov a 49 centimetrov je prvým dieťaťom, ktoré odložili do trenčianskeho hniezda od jeho vzniku v roku 2010. "Dievčatko bolo odložené krátko po narodení, bolo oblečené a v perinke. Volá sa Veronika po sestričke, ktorá ho našla v Hniezde záchrany. Je v starostlivosti lekárov na novorodeneckom oddelení," povedal hovorca FN v Trenčíne Eugen Finkei. Hniezdo záchrany pre nechcených novorodencov otvorili v Trenčíne začiatkom septembra 2010 na prízemí detského a novorodeneckého oddelenia v areáli Fakultnej nemocnice. K dispozícii je nepretržite. Verejné inkubátory na záchranu nechcených novorodencov fungujú na Slovensku od roku 2004 z iniciatívy občianskeho združenia Šanca pre nechcených. Zriaďujú ich pri nemocniciach, aby bolo možné novorodencom v čo najkrajšom možnom čase, často po pôrode v  domácich podmienkach, poskytnúť odbornú starostlivosť. Za takmer 10 rokov od vzniku Hniezd záchrany na Slovensku zachránili 45 detí.V tomto roku sa v Hniezdach záchrany našlo šesť novorodencov, vznikli štyri nové Hniezda záchrany. Občianske združenie Šanca pre nechcených otvorilo Náruč záchrany SENIOR & JUNIOR v Solčanoch, prijalo 26 telefonátov na krízovej linke Hniezda záchrany, zrealizovalo šesť projektov sociálnej inklúzie pre svojich klientov, poskytlo bývanie a pomoc 35 matkám a deťom, realizovalo 121 úkonov sociálneho poradenstva a postaralo sa o 143 odkázaných seniorov.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...