lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE:Uhliarik začal ďalšie rokovanie s lekármi, viac ako 300 eur lekárom nedá Bratislava 21. novembra (TASR) - Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik začal dnes vo večerných hodinách ďalšie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 21. novembra (TASR) - Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik začal dnes vo večerných hodinách ďalšie rokovanie s lekármi. Či sa mu na ňom podarí dosiahnuť dohodu a odvrátiť tak hrozbu odchodu asi tretiny lekárov zo slovenských nemocníc, zatiaľ nie je jasné. Šéf rezortu však na stretnutie prišiel aj so svojím návrhom memoranda, ktoré ma reflektovať lekárske požiadavky, ako aj s pečiatkou. "Môžeme ho podpísať ešte dnes," vyhlásil s tým, že pokiaľ lekári nebudú súhlasiť, bude za zdravie pacientov po 1. decembri zodpovedať šéf odborárov Marian Kollár.Uhliarik chce dnes lekárom ponúknuť zvýšenie základných miezd o 300 eur, viac si podľa jeho slov Slovensko nemôže dovoliť. Aj takéto zvýšenie označil ako na hrane. V tejto súvislosti apeloval na lekárov, ktorí výpovede nepodali, aby "otvorili oči svojom kolegom a povedali, že táto požiadavka je nereálna". Minister verí, že sa mu k dohode podarí dospieť.K 1. októbru tohto roka podalo podľa údajov odborov výpovede vyše 2400 lekárov, ktorí pracujú v slovenských nemocniciach, asi 400 z nich svoje výpovede stiahlo. Vo výpovedi je stále asi 2000 lekárov v nemocniciach. Zdravotníci sa rozhodli siahnuť po radikálnom riešení pre neakceptovanie ich štyroch požiadaviek. V nich vyzývajú na dodržiavanie Zákonníka práce a personálnych normatívov v nemocniciach, dofinancovanie systému, lepšie mzdové ohodnotenie a zastavenie transformácie štátnych nemocníc na akciové spoločnosti.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...