lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: ÚS SR pozastavil účinnosť zákona o platoch zdravotných sestier Bratislava 11. júla (TASR) - Ústavný súd (ÚS) SR na svojom dnešnom neverejnom zasadnutí prijal ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 11. júla (TASR) - Ústavný súd (ÚS) SR na svojom dnešnom neverejnom zasadnutí prijal návrh prvého námestníka generálneho prokurátora SR na preskúmanie ústavnosti zákona o minimálnych mzdových nárokoch sestier a pôrodných asistentiek. ÚS SR zároveň vyhovel jeho žiadosti a pozastavil účinnosť právnej normy, ktorá od apríla priniesla zdravotným sestrám a pôrodným asistentkám vyššie mzdy. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚS SR Anna Pančurová.GP SR podala návrh na ÚS SR 25. júna. Reagovala tak na podnet Slovenskej lekárskej komory, ktorá sa týmto spôsobom snažila zabrániť účinnosti zákona. Dôvody žiadosti mali byť dva, a to nesystémovosť takéhoto zvyšovania miezd iba vybraným zdravotníckych pracovníkom a chýbajúce finančné krytie. Účinnosť mala byť pozastavená, kým nebudú peniaze.Nová právna norma mala sestrám priniesť vyššie platy od apríla tohto roka. Mnohé zdravotnícke zariadenia ju však obchádzali zmenou zmlúv a úväzkov sestier.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...