lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Režim pohotovosti v Malackách sa ani po schválení dotácie zatiaľ nemení Bratislava 24. októbra (TASR) - Poskytovateľ ústavnej pohotovosti (ÚPS) v Nemocnici Malacky víta dnešné rozhodnutie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 24.10.2014 categoryDenné správy

Bratislava 24. októbra (TASR) - Poskytovateľ ústavnej pohotovosti (ÚPS) v Nemocnici Malacky víta dnešné rozhodnutie zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) o schválení dotácie pre prevádzku pohotovosti. Oznámil tiež, že sa zatiaľ nemení čas poskytovania ÚPS, nastavený od 10. októbra. Pohotovosť je v malackej nemocnici teda aj naďalej k dispozícii od 07.00 h do 22.00 h."Zdôrazňujeme, že nemocnica žiadala iba o dofinancovanie stratovej služby vo verejnom záujme a nikdy nežiadala o peniaze, ktoré by pre ňu znamenali zisk," uviedla na margo dotácie hovorkyňa Nemocničnej, a.s., Veronika Cvengrošová. Pripomenula, že dotáciu musí ešte prerokovať zastupiteľstvo mesta Malacky, ktoré bolo žiadateľom o dotáciu a následne sa musia nastaviť zmluvné podmienky a pravidlá spolufinancovania ÚPS v Nemocnici Malacky. "Do budúcnosti očakávame od BSK a ďalších kompetentných orgánov návrh systémového riešenia," uviedla Cvengrošová.Poslanci BSK dnes rozhodli o schválení dotácie pre mesto Malacky na zachovanie ÚPS v Malackách. Výšku dotácie 580.879 eur stanovil audit. Za dotáciu však nehlasovali všetci poslanci. Poslancom SaS Jane Cigánikovej, Vladimírovi Slobodovi a Igorovi Bendíkovi sa výška dotácie zdala neprimerane vysoká. Kritizovali aj fakt, že na dotácii sa nepodieľajú aj mestá a obce v spádovej oblasti malackej pohotovosti. Poslanec Oliver Solga upozornil, že v tomto prípade môže ísť o precedens a kraj sa na budúci rok môže zaoberať podobnými žiadosťami o dotácie aj zo strany Senca a Pezinka.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: