lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Prípadov chrípky pribudlo, zatvorila desiatky škôl Bratislava 23. decembra (TASR) - Pacientov v čakárňach lekárov tento týždeň pribudlo. Lekári nahlásili 61.621 ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 23.12.2016 categoryDenné správy

Bratislava 23. decembra (TASR) - Pacientov v čakárňach lekárov tento týždeň pribudlo. Lekári nahlásili 61.621 akútnych respiračných ochorení (ARO) vrátane chrípky. Chorobnosť tak vzrástla o 13,8 percenta.Ako ďalej informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas, najviac chorých bolo v Bratislavskom, najmenej v Košickom kraji. Najčastejšie ochoreli deti do päť rokov. Chrípkové prázdniny boli v 32 materských školách, 48 základných školách a na dvoch stredných školách.Chrípku a jej podobné ochorenia lekári diagnostikovali u 7111 ľudí, čo predstavuje 11,5 percenta z celkového počtu ARO. Chorobnosť tak stúpla o 23,6 percenta.V rámci aktuálnej chrípkovej sezóny zaznamenali lekári aj dva prípady ťažkého akútneho respiračného ochorenia (SARI). V tomto týždni ho nediagnostikovali nikomu.Epidemiológovia radia v tomto období v rámci prevencie často vetrať, umývať si ruky, primerane sa obliekať, vyhýbať sa priestorom s vysokou koncentráciou ľudí. Šíreniu nákazy medzi škôlkarmi môžu zabrániť ranné kontroly pred vstupom dieťaťa do kolektívu. Očkovanie preplácajú všetky zdravotné poisťovne.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...