lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Považskobystrickú nemocnicu zatiaľ zo Žiliny o pomoc nepožiadali (2) Považská Bystrica/Žilina 6. decembra (TASR) – Nemocnicu s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici zatiaľ v súvislosti s údajne ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Považská Bystrica/Žilina 6. decembra (TASR) – Nemocnicu s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici zatiaľ v súvislosti s údajne kritickou situáciou vo Fakultnej nemocnici (FN) v Žiline nikto oficiálne nepožiadal o spoluprácu a možnosť umiestnenia pacientov. TASR o tom informoval námestník riaditeľa nemocnice Igor Steiner."My sme schopní prijať pacientov na interné, detské oddelenie, chirurgiu, ortopédiu, neurológiu, prípadne paliatívu a na oddelenie dlhodobo chorých," povedal Steiner.Žiadneho pacienta zo žilinskej nemocnice dnes neprijali ani v Univerzitnej nemocnici v Martine. TASR o tom informovala PR manažérka zariadenia Katarína Kapustová. Podľa Branislava Servu z Lekárskeho odborového združenia FN v Trenčíne o 16.00 hodine sa stretli lekári s vedením nemocnice. Podľa jeho slov môže trvať dlho a akékoľvek informácie podajú až po jeho skončení. V žilinskej fakultnej nemocnici s poliklinikou je krízový stav. Dôvodom je hromadné vypovedanie služieb zo strany ďalších lekárov na dôležitých oddeleniach nemocnice. Po 15.30 h by sa tak o pacientov nemal kto postarať, preto ich prevážajú do iných zariadení.Ako pre TASR ozrejmila hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková, všetkých urgentných pacientov prevážajú do Martina a okolitých nemocníc, keďže sa nedá starostlivosť o pacienta vzhľadom na krátkosť času zabezpečiť za pomoci ďalších vojenských lekárov. Riaditeľovi zariadenia Štefanovi Volákovi podľa jej slov vypovedanie služieb lekári oznámili písomne dnes poobede.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...