lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Peniaze na vyššie platy lekárov majú malé nemocnice isté len od VšZP Bratislava 26. septembra (TASR) – Peniaze na zákonne zvýšenie platov lekárov od nového roka majú ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 26. septembra (TASR) – Peniaze na zákonne zvýšenie platov lekárov od nového roka majú malé a stredné nemocnice garantované len od štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP). Riaditeľ Asociácie nemocníc Slovenska Marián Petko na dnešnej tlačovej konferencii povedal, že takýto prísľub dostali od generálneho riaditeľa VšZP. Rokovania so súkromnými poisťovňami budú prebiehať v najbližších týždňoch.Malé a stredné nemocnice sa v priebehu posledných dvoch týždňov stretli so všetkými zdravotnými poisťovňami, v najbližších dňoch im majú zaslať konkrétne požiadavky. VšZP je ochotná zvýšiť im objemy aj ceny, podmieňuje to však tým, aby obdobnú ponuku dali aj súkromné poisťovne. Kým poisťovňa Union je ochotná s nemocnicami rokovať, Dôvera podľa Petka nevidí do konca roka priestor na zvyšovanie peňazí. "Čo sa týka termínu od 1.1.2014, poisťovňa navrhla, aby sme sa k tomu stretli najneskôr v októbri - začiatkom novembra, po tom, ako bude prijatý rozpočet. Nesúhlasili sme s tým, a žiadame navýšenie aj od ZP Dôvera," podčiarkol Petko.Nevylučuje, že keď sa nemocnice so súkromnými poisťovňami nedohodnú, niektoré im vypovedajú zmluvy. Šéf asociácie povedal, že takáto možnosť na dnešnom zasadnutí Zhromaždenia členov ANS zaznela. "Nevylučujem, že niektoré nemocnice k tomu pristúpia," povedal Petko a pripomenul, že niektoré nemocnice tak urobili v lete. Či dá asociácia svojim členom odporúčanie, aby vypovedali zmluvy, ešte nevedel povedať. Asociácia o tom rozhodne podľa neho v októbri.ANS na dnešnom zasadnutí jednomyseľne odmietla ponuku Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb (SOZZaSS) a Lekárskeho odborového združenia (LOZ) na zvýšenie platov všetkých zdravotníckych pracovníkov o 15 percent od 1. septembra 2013. "Nemáme na to peniaze," povedal Petko s tým, že niektoré nemocnice nemajú ani na platenie odvodov do Sociálnej poisťovne. Na platy ostatných pracovníkov v zdravotníctve podľa neho odmietajú dať peniaze všetky tri zdravotné poisťovne.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...