lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Novým šéfom štátnej VšZP má byť Marcel Forai Bratislava 16. apríla (TASR) - Novým šéfom štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP), ktorá je zároveň ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 16. apríla (TASR) - Novým šéfom štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP), ktorá je zároveň najväčšou poisťovňou na slovenskom trhu, by sa mal stať Marcel Forai. TASR to potvrdili dva od seba nezávislé zdroje z oblasti zdravotníctva, jeho nominácia však nie je istá.Forai v čase, keď súčasná ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská pôsobila ako riaditeľka VšZP, bol šéfom košickej pobočky poisťovne. Okrem toho pôsobil aj na poste šéfa krajskej pobočky Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, pracoval tiež v štátnej Spoločnej zdravotnej poisťovni.Štátnej poisťovni, ktorá má asi 3,5 milióna poistencov, v súčasnosti šéfuje Marián Faktor. Ten v tejto funkcii vystriedal Zvolenskú po nástupe doterajšieho ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika. Faktor zo svojej funkcie odvolaný nebol, podľa informácií TASR zatiaľ nebol stanovený ani termín valného zhromaždenia či predstavenstva VšZP.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...