lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Nemocničné pavilóny v BBSK chce Svet zdravia dostavať čo najskôr Banská Bystrica 23. októbra (TASR) - Prioritou spoločnosti Svet zdravia, ktorej banskobystrickí krajskí poslanci odsúhlasili ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 23.10.2016 categoryDenné správy

Banská Bystrica 23. októbra (TASR) - Prioritou spoločnosti Svet zdravia, ktorej banskobystrickí krajskí poslanci odsúhlasili predaj nedostavaných nemocničných pavilónov v Žiari nad Hronom a Rimavskej Sobote, je čo najskoršia dostavba oboch pavilónov a skoncentrovanie čo najviac medicínskych výkonov na jedno miesto. "Keďže v obidvoch mestách sa existujúce pavilóny A nachádzajú hneď vedľa nedostavaných častí, po ich dokončení sa výrazne skrátia vzdialenosti medzi jednotlivými oddeleniami. To predstavuje obrovskú výhodu pre pacientov, ako aj personál," uviedol v tejto súvislosti hovorca spoločnosti Svet zdravia Tomáš Kráľ. Navyše je podľa jeho slov pravdepodobné, že z kapacitných dôvodov obidve nemocnice budú mať záujem využívať aj ďalšie existujúce budovy nachádzajúce sa v ich areáloch. Perspektívna možnosť ich využitia môže byť najmä v oblasti poskytovania chronickej zdravotnej starostlivosti. V záujme spoločnosti je podľa Kráľa sprístupniť nové nemocničné časti pacientom v čo najskoršom čase. Konkrétnejší časový harmonogram chce Svet zdravia predstaviť až po dokončení projektovej prípravy. "Termín ukončenia výstavby do štyroch rokov od podpisu zmluvy považujeme však za maximálny," dodal Kráľ. Uznesenie o predaji pavilónov podpísal predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba ešte 6. októbra. "Po zverejnení daného uznesenia sme boli telefonicky kontaktovaní zo strany Svet zdravia a dohodli sme sa, že návrhy kúpnych zmlúv, ako aj dohody o ukončení nájomných zmlúv budú pripravované spoločnosťou Svet zdravia. Následne budú zaslané v elektronickej podobe na pripomienkovanie oddeleniu právnych a podporných služieb Úradu BBSK," priblížila najbližšie kroky hovorkyňa kraja Michaela Piliarová s tým, že po zapracovaní pripomienok oboch zmluvných strán budú zmluvy predložené na podpis vedeniu BBSK. Kedy bude zmluva uzatvorená, sa zatiaľ podľa Piliarovej nedá určiť, keďže jej uzatvorenie závisí od dosiahnutia konsenzu v otázke zmluvných podmienok.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...