lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Národná transfúzna služba otvorí pracoviská verejnosti Bratislava 28. mája (TASR) - Pri príležitosti osláv Svetového dňa darcov krvi pripravila Národná transfúzna ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 28. mája (TASR) - Pri príležitosti osláv Svetového dňa darcov krvi pripravila Národná transfúzna služba (NTS) SR na 14. júna Deň otvorených dverí na všetkých svojich pracoviskách v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Nitre, Martine, Nových Zámkoch, Poprade, Prešove, Trenčíne, Trnave a Žiline. Tie budú sprístupnené verejnosti od 7.00 do 17.00 h. Počas tohto dňa budú mať návštevníci možnosť darovať krv a spoznať prácu NTS.V nedeľu 10. júna sa okrem toho bude konať pri príležitosti osláv Svetového dňa darcov krvi za bratislavským Auparkom v čase od 9.00 do 18.00 h. kultúrny program. Aj tu bude možné darovať krv, a to od 9.00 do 14.30 hod. Podujatie, organizované NTS SR v spolupráci so Slovenským Červeným krížom, sa koná pod záštitou manželky prezidenta Silvie Gašparovičovej.Ako poukázala projektová manažérka NTS Martina Grožajová, letné mesiace sú každoročne najkritickejším obdobím, v ktorom darovaná krv zachraňuje ľudské životy a je jej akútny nedostatok. "Deň darcov krvi i Deň otvorených dverí chcú upriamiť pozornosť verejnosti na tento fakt, ako aj viesť ľudí k dobrovoľnému darcovstvu a informovať," doplnila.Motto tohtoročného Svetového dňa darcov krvi je "Každý darca krvi je hrdina", pričom celosvetová kampaň poukazuje na skutočnosť, že každý sa môže stať hrdinom, keď daruje krv. Kampaň sa zameriava na zdôraznenie urgentnej potreby, aby sa viac ľudí na celom svete stalo "záchrancami ľudských životov" tým, že sa stanú pravidelnými dobrovoľnými darcami krvi.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...