lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Meškanie jednej poisťovne potvrdzuje vraj nesystémovosť vyvlastnenia Bratislava 7. mája (TASR) - Meškanie zavádzania unitárneho systému verejného zdravotného poistenia potvrdzuje podľa Združenia ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 7. mája (TASR) - Meškanie zavádzania unitárneho systému verejného zdravotného poistenia potvrdzuje podľa Združenia zdravotných poisťovní (ZZP) nesystémovosť vyvlastnenia súkromných zdravotných poisťovní. Vláde preto odporúča časový posun využiť na prehodnotenie plánovaného projektu a vyzýva ju na dialóg. Podľa združenia je zrejmé, že proces vyvlastnenia neprinesie poistencovi nič, okrem rizika prehier v medzinárodných arbitrážach."Veríme, že časovú posun je signál toho, že členovia vlády začínajú vnímať riziká, na ktoré upozorňovala odborná verejnosť. Ak vidia riziká spojené s vyvlastnením, čo nedávno v televíznej diskusii pripustil aj minister financií, mali by sa začať baviť o tom, či nie je rozumnejšie upraviť súčasný systém a umožniť jeho rozvoj v prospech poistenca," uviedla prezidentka ZZP Katarína Kafková. Kabinet by mal podľa nej riešiť skôr odstránenie bariér pre poskytovanie tzv. individuálneho poistenia.Ako okrem toho poukázalo združenie súkromných poisťovní, informácia o plnení časového harmonogramu projektu jednej poisťovne, ktorou sa dnes zaoberala vláda, neobsahuje žiadne relevantné informácie pre daňovníkov. ZZP chýba vyhodnotenie rizík a prínosov vyvlastnenia, ako aj to, koľko by vyvlastnenie súkromných zdravotných poisťovní mohlo stáť.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...