lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: MF SR sa nepáči navrhnutý spôsob finacovania dostavby Rázsoch Bratislava 19. apríla (TASR) - Ministerstvo financií (MF) nesúhlasí s dostavbou bratislavskej nemocnice Rázsochy prostredníctvom ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 19. apríla (TASR) - Ministerstvo financií (MF) nesúhlasí s dostavbou bratislavskej nemocnice Rázsochy prostredníctvom dodávateľského úveru. Takýto spôsob realizácie je podľa rezortu značne rizikový a vyžaduje si garanciu MF SR pri zostavovaní štátneho rozpočtu, ktoré bude musieť alokovať prostriedky pre ministerstvo zdravotníctva pre prípad, že by nemocnica nebola schopná splácať úver.Materiál o dostavbe bratislavskej nemocnice Rázsochy, ku ktorému sa 14. apríla skončilo medzirezortné pripomienkové konanie, bude po vyhodnotení pripomienok predložený ako súčasť komplexného materiálu Stratégia rozvoja Univerzitnej nemocnice Bratislava. Ako pre TASR ozrejmila hovorkyňa rezortu zdravotníctva Katarína Zollerová, materiál sa predloží v máji alebo v júni.Rozostavaná bratislavská nemocnica Rázsochy sa mala podľa návrhu ministerstva zdravotníctva dostavať za využitia dodávateľského úveru. Dlžníkom by bol zhotoviteľ stavby. Úver by sa splácal 23,5 roka. K splácaniu úveru by prišlo až po dokončení dostavby nemocnice a odovzdaní do prevádzky. Dostavbu nemocnice považuje za prioritu bratislavská Univerzitná nemocnica, ktorá dlhodobo upozorňuje za zlý stav nemocníc v hlavnom meste.Audit, ktorý dala vypracovať UNB, ukázal, že dostavba nemocnice si vrátane jej vybavenia vyžiada asi 480 miliónov eur bez DPH.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...