lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Lekárske odbory začali rokovania s politickými stranami, prvý bol Smer Bratislava 9. novembra (TASR) - Lekárski odborári začali dnes po utorkovom (8.11.) rokovaní s premiérkou ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 9. novembra (TASR) - Lekárski odborári začali dnes po utorkovom (8.11.) rokovaní s premiérkou Ivetou Radičovou sériu stretnutí s predsedami parlamentných strán. Prvé sa uskutočnilo so Smerom-SD, ďalšie stretnutia sú v štádiu dohodovania termínov."Napriek stretnutiam s predstaviteľmi politických strán my si naďalej stojíme za tým, že naša kampaň je apolitická a nechceme, aby sa téma slovenského zdravotníctva stala predvolebnou kampaňou ktorejkoľvek strany. Pretože zdravie občanov nie je o politike a vyžaduje apolitické, reálne riešenia, ktoré prinesú udržateľné zlepšenie situácie v zdravotníctve," uviedlo Lekárske odborové združenie (LOZ).Cieľom stretnutí má byť zisk krátkodobej, ako aj dlhodobej podpory pre riešenie problémov slovenského zdravotníctva od celého politického spektra na Slovensku. "Kým budeme s predsedníčkou vlády v ďalších diskusiách hľadať východiská z krízovej situácie v zdravotníctve, radi by sme využili čas a vysvetlili svoj postoj a požiadavky všetkým zainteresovaným stranám," ozrejmili odbory.K 1. októbru tohto roka podalo podľa údajov odborov hromadné výpovede vyše 2400 lekárov, ktorí pracujú v slovenských nemocniciach. Niektorí od začiatku októbra výpovede stiahli. Podľa ministerstva zdravotníctva tak urobilo okolo 300 z nich, podľa odborárov je v obehu stále 2386 výpovedí. Minulý týždeň odbory vyhlásili, že ubudlo 141 a pribudlo 116 výpovedí.Zdravotníci sa rozhodli siahnuť po radikálnom riešení pre neakceptovanie ich štyroch požiadaviek. V nich vyzývajú na dodržiavanie Zákonníka práce a personálnych normatívov v nemocniciach, dofinancovanie systému, lepšie mzdové ohodnotenie a zastavenie transformácie štátnych nemocníc na akciové spoločnosti. Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik vyhlásil, že štrajk lekárov je v súčasnosti "len o platoch", keďže prezident SR Ivan Gašparovič zastavil transformáciu nemocníc na akciové spoločnosti.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.