lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Handlovská nemocnica sa pripája k Európskemu dňu melanómu Handlová 13. mája (TASR) - Handlovská nemocnica sa pripája k Európskemu dňu melanómu (15.5.). V ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 13.05.2016 categoryDenné správy

Handlová 13. mája (TASR) - Handlovská nemocnica sa pripája k Európskemu dňu melanómu (15.5.). V tejto súvislosti pozýva jej kožná ambulancia verejnosť na preventívne vyšetrenie znamienok od 16. do 25. mája, ktoré prispieva k včasnej diagnostike nádorových ochorení kože. Informovala TASR Marta Csergeová, hovorkyňa spoločnosti Agel SK, ktorá nemocnicu v Handlovej manažérsky riadi."Európsky deň melanómu prebieha na Slovensku pod záštitou Slovenskej dermatovenerologickej spoločnosti. Jeho cieľom je včas prispieť k odhaleniu malígneho melanómu, ktorý patrí medzi najnebezpečnejšie formy rakoviny. Mnoho ľudí s návštevou lekára váha, aj keď majú podozrenie na nebezpečné znamienko," uviedla Csergeová s tým, že veľakrát im práve podobné akcie v podobe preventívnych vyšetrení dodajú potrebnú odvahu."Všeobecne platí, že čím skôr lekár nádor objaví, tým väčšia je pravdepodobnosť uzdravenia. Preto je veľmi dôležité sledovať svoje znamienka a aspoň jedenkrát za rok si ich nechať vyšetriť u odborného lekára," zdôraznila lekárka kožnej ambulancie Gabriela Uhliarová. Rakovina kože patrí podľa Uhliarovej medzi najzákernejšie onkologické ochorenia a i keď podľa nej v celom svete funguje veľmi kvalitná osveta, počet ľudí s týmto ochorením stále rastie. "Na vine je mimo iného zmena životného štýlu, dlhodobé opaľovanie sa a využívanie solárií. Veľa ľudí dnes považuje opálenú kožu za symbol atraktivity, čo nie je pravda. Opálená koža je známkou poškodenia ultrafialovým žiarením a požadovaná hnedá farba vzniká ako obranná reakcia kože s cieľom zmenšiť toto poškodenie," dodala.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.