lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: GP SR zatiaľ nerozhodla o podnete lekárov na zákon o mzdách sestier Bratislava 15. mája (TASR) - Generálna prokuratúra (GP) SR zatiaľ nerozhodla o podnete, ktorým sa ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 15. mája (TASR) - Generálna prokuratúra (GP) SR zatiaľ nerozhodla o podnete, ktorým sa Slovenská lekárska komora (SLK) snažila zabrániť účinnosti zákona o minimálnych mzdových nárokoch zdravotných sestier a pôrodných asistentiek. Ten im od apríla priniesol vyššie mzdy. "O podnete zatiaľ nebolo rozhodnuté," povedala pre TASR hovorkyňa GP SR Vladimíra Gedrová.Lekári tvrdili, že návrh zákona je protiústavný a preto koncom februára požiadali Generálnu prokuratúru (GP) SR o podanie návrhu na Ústavný súd (ÚS) SR. Ten by mal podľa lekárov vyhlásiť, že zákon nie je v súlade s Ústavou. Generálna prokuratúra SR podnet prijala 2. marca. Dôvody žiadosti mali byť dva, a to nesystémovosť takéhoto zvyšovania miezd iba vybraným zdravotníckych pracovníkom a chýbajúce finančné krytie. Účinnosť mala byť pozastavená, kým nebudú peniaze.Podľa právnej normy mzdy zdravotných sestier a pôrodných asistentiek od apríla vzrástli. Právna norma zvýšila mzdy sestier a pôrodných asistentiek na úroveň od 640 do 928 eur v závislosti od dĺžky praxe, pričom sa vzťahuje na všetky sestry a pôrodné asistentky bez ohľadu na druh zamestnávateľa. Minimálne mzdové nároky sa budú členiť podľa dĺžky praxe a vzťahujú sa na všetky sestry a pôrodné asistentky, ktoré získali odbornú spôsobilosť na výkon povolania bez ohľadu na získaný kvalifikačný stupeň vzdelania.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: