lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Do slovenských nemocníc dnes príde pomáhať 30 českých lekárov Bratislava 3. decembra (TASR) – Na Slovensko dnes pricestuje 30 českých vojenských lekárov, ktorí budú ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 3. decembra (TASR) – Na Slovensko dnes pricestuje 30 českých vojenských lekárov, ktorí budú rozmiestnení do nemocníc v Bratislave, Žiline a Nitre. O vzájomnej spolupráci dnes zástupcovia oboch štátov podpísali dohodu na Úrade vlády. "Dnes sa opäť ukázalo, že dve krajiny, ktoré boli viac ako 70 rokov v jednom spoločnom štáte, sú si bližšie ako iné krajiny. Nielen spoločnou históriou, jazykom, ale aj spoločnými trápeniami," uviedol minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) na brífingu po podpísaní dohody. "Veľmi si vážim rýchlu a promptnú reakciu Ministerstva zdravotníctva Českej republiky a osobný vklad ministra Hegera," dodal. K medzinárodnej spolupráci Slovensko pristúpilo napriek tomu, že dnes v noci vláda podpísala memorandum so zástupcami Lekárskeho odborového združenia (LOZ). "Znovuzamestnanie tých ľudí, ktorí dali výpoveď, bude nasledovať postupne, nechceli sme nič nechať na náhodu," poznamenal minister.Šéf rezortu zdravotníctva v Česku Leoš Heger (TOP09) považuje vyslanie českých lekárov na Slovensko "za humanitárnu pomoc v situácii, keď je slovenské zdravotníctvo na pokraji svojich síl"."V tejto chvíli nám neprináleží hodnotiť situáciu na Slovensku, je to vnútroštátna záležitosť, môžem len za seba vyjadriť nádej, že situácia bude vyriešená rýchlo a Česká republika k nej chce prispieť," vyhlásil Heger. Po podpise dohody na Slovensku bude podľa českého ministra nasledovať rokovanie zástupcov českej armády, ktorí podpíšu potrebné technické detaily. "Tí lekári sú v Prahe pripravení a verím, že dnes popoludní tu budú," zdôraznil Heger.Podľa Uhliarika ministerstvo plánovalo využiť pomoc z Česka na dlhšiu dobu. "Verím, že za krátku dobu sa situácia stabilizuje a lekári nastúpia do zamestnania," podčiarkol.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: