lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Chrípky bolo tento týždeň v Banskobystrickom kraji opäť menej Banská Bystrica 12. augusta (TASR) - Aj tento týždeň mali v Banskobystrickom regióne akútne respiračné ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Banská Bystrica 12. augusta (TASR) - Aj tento týždeň mali v Banskobystrickom regióne akútne respiračné ochorenia (ARO) a chrípka a jej podobné ochorenia (CHPO) klesajúcu tendenciu.   Akútne respiračné ochorenia potrápili tento týždeň 1149 ľudí, čo je chorobnosť 414 na 100.000 osôb. "Výskyt ARO celkom v medzitýždňovom porovnaní klesol o štvrtinu, v porovnaní s uplynulým rokom prestavuje pokles výskytu ARO 31 percent," podotkla hovorkyňa banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Mária Tolnayová. Počet chorých na chrípku je aktuálne 125, čo je chorobnosť 45 osôb na 100.000 obyvateľov. Je to takmer o deväť percent menej než v uplynulom týždni a o polovicu menej než v rovnakom období vlaňajška. Najviac chorých na ARO je v tomto týždni v okrese Veľký Krtíš (226), Poltár (174) a Lučenec (169). Čo sa týka chrípky a jej podobných ochorení, je najvyšší počet pacientov opäť v okrese Veľký Krtíš, nasleduje okres Lučenec a Poltár.Čo sa týka veku, tak najviac chorých bolo vo vekovej skupine detí do piatich rokov. Pomerne vysoká chorobnosť je podľa odborníkov aj v skupine prázdninujúcich žiakov základných a stredných škôl. Najnižšiu chorobnosť majú tento týždeň seniori nad 60 rokov, ako aj občania v produktívnom veku.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: