lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Aj vo štvrtok skolaboval rekordný počet ľudí Bratislava 21. júna (TASR) - Štvrtok (20.6.) priniesol tohtotýždňové maximum v počte kolapsov z tepla. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 21. júna (TASR) - Štvrtok (20.6.) priniesol tohtotýždňové maximum v počte kolapsov z tepla. Zdravotní záchranári museli zasahovať až v 155 prípadoch, pričom medzi postihnutými boli i deti."Prekonal sa rekord v počte kolapsov, ktorý padol v stredu (19.6.), keď skolabovalo 134 ľudí," uviedol hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel. K najväčšiemu počtu kolapsov (52) došlo v Bratislavskom kraji, menej kolapsov (16) riešili záchranári v Trenčianskom kraji. "V štatistike stále dominujú ženy, následky horúčav pocítilo 85 z nich, mužov skolabovalo 59," dodal Chmel s tým, že kolapsy postihli aj 11 detí. Do nemocnici previezli po prvotnom ošetrení 98 pacientov.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...