lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Z.KLASY: Projekt SPORTTUBE Zdravá škola sa zameriava na zdravý životný štýl detí Zlaté Klasy 19. októbra (TASR) - Pilotný projekt SPORTTUBE Zdravá Škola organizovaný Občianskym združením Pre zdravie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 19.10.2015 categoryDenné správy

Zlaté Klasy 19. októbra (TASR) - Pilotný projekt SPORTTUBE Zdravá Škola organizovaný Občianskym združením Pre zdravie našich detí má za cieľ podporiť zdravý životný štýl detí a mládeže a takto bojovať proti epidémii obezity v populácii mladých ľudí. Zameriava sa na oblasti zdravého stravovania a dostatku pohybu a propagovanie týchto činností formou prednášok, súťaží a prezentácie princípov zdravej výživy. V rámci projektu bude v utorok 20. októbra praktická ukážka zdravého stravovania v školskej jedálni v základnej škole s vyučovacím jazykom maďarským v Zlatých Klasoch. Pre deti bude variť šéfkuchár Jaro Hladík, držiteľ ocenenia Zlatá vidlička a poradca zdravej výživy, TASR informovala riaditeľka projektu Lucia Polakovičová.„Okrem iného má táto pilotná akcia pritiahnuť najmä starších žiakov k návratu k stravovaniu v školskej jedálni, kde je strava nastavená racionálne a môže byť pripravená chutne a atraktívne,“ vysvetlila Polakovičová. Zároveň ide o príležitosť získať priame reakcie detí a personálu na systém školského stravovania pre ministra školstva v prospech ďalšej práce na nových receptoch a iných vylepšeniach v procesoch súvisiacich s prípravou stravy v školách.Akcia je z 50 percent financovaná prostredníctvom projektu OPEN organizácie EPODE International Network, ktorá pracuje pod hlavičkou Európskej komisie, a sponzormi zo súkromného a verejného sektora SR. Projekt SPORTTUBE Zdravá Škola sa realizuje pod záštitou prezidenta SR Andreja Kisku a ministra školstva Juraja Draxlera.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...