lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


WHO: Vírus vtáčej chrípky sa na ľudí prenáša ľahšie ako pred desiatimi rokmi Peking 24. apríla (TASR) - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) dnes konštatovala, že vírus vtáčej chrípky ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Peking 24. apríla (TASR) - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) dnes konštatovala, že vírus vtáčej chrípky H7N9, ktorý sa posledných mesiacoch šíri v Číne, sa z vtáctva na ľudí prenáša ľahšie ako pred desiatimi rokmi, keď vtáčia chrípka začala v Ázii spôsobovať úmrtia ľudí infikovaných jej vírusmi. Vedci z WHO v Číne študujú vírus H7N9, aby zistili, či je možné, že jeho šírenie prerastie do globálnej pandémie, ale zatiaľ nič nenaznačuje ľahkému prenosu vírusu medzi ľuďmi. Predstavitelia WHO dnes na tlačovej konferencii v Pekingu konštatovali, že podľa ich názoru k infikovaniu vírusom H7N9 došlo primárne na trhoch, kde sa predáva živá hydina.Vírusom sa v Číne nakazilo viac ako 100 ľudí, u väčšiny z nich má ochorenie ťažký priebeh. Infekcii podľahli dve desiatky ľudí, väčšina z nich žila na východnom pobreží Číny v oblasti metropoly Šanghaj.WHO pre týždňom oznámila, že veľa ľudí, ktorých v Číne pozitívne testovali na nový typ vtáčej chrípky H7N9, vôbec nebolo v kontakte s hydinou. Z tohto dôvodu je vírus ešte väčšou záhadou.Hovorca WHO Gregory Hartl potvrdil, že "sú ľudia, ktorí neprišli v minulosti do styku s hydinou". Popredný čínsky vedec Ceng Kuang už predtým uviedol, že približne 40 percent ľudí nakazených vírusom H7N9 nemalo kontakt s hydinou.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...