lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


VšZP: Zariadenia srdcovo-cievnych chorôb dostali najlepšie hodnotenie pacientov Bratislava 24. marca (TASR) - Slovenskí pacienti boli počas roka poznačeného pandémiou nového koronavírusu najspokojnejší ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 24.03.2021 categoryDenné správy

Bratislava 24. marca (TASR) - Slovenskí pacienti boli počas roka poznačeného pandémiou nového koronavírusu najspokojnejší so špecializovane zameranými zdravotníckymi zariadeniami a ústavmi srdcovo-cievnych chorôb. Najhoršie hodnotenie od pacientov dostali štátne univerzitné a fakultné nemocnice. Vyplýva to z hodnotenia poistencov Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP). O výsledkoch informoval hovorca poisťovne Matej Neumann.Poistenci VšZP ohodnotili šesť typov ústavných zdravotníckych zariadení známkami od 1 do 5. Tento rok dosiahli zariadenia priemernú známku 1,59. "Oproti vlaňajšku, keď bolo hodnotenie na úrovni 1,66, nastalo zlepšenie," zhodnotil Neumann.V kategórii štátne univerzitné a fakultné nemocnice dostala najvyššiu známku od poistencov VšZP Univerzitná nemocnica s poliklinikou Milosrdní bratia v Bratislave. Medzi všeobecnými nemocnicami patrí prvá priečka Nemocnici Svätého Michala v Bratislave.Medzi špecializovanými zdravotníckymi zariadeniami sa najlepšie umiestnil Národný endokrinologický a diabetologický ústav Ľubochňa, Národný ústav reumatických chorôb a Národný ústav tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie Vyšné Hágy. "Na základe výsledkov hodnotenia špecializovaných ústavov srdcovo-cievnych chorôb sa všetky tri, Národný ústav srdcových a cievnych chorôb, Stredoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb, Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb Košice, umiestnili na najvyššej priečke," dodal Neumann.Zo špecializovaných onkologických ústavov je najlepšie hodnotený Národný onkologický ústav Bratislava a Onkologický ústav sv. Alžbety. V ostatných zdravotníckych zariadeniach tohto typu malo podľa hovorcu šesť zariadení zelenú známku spokojnosti.V kategórii ústavných zdravotníckych zariadení zaradených do prieskumu získalo najvyššie hodnotenie poistencov Mammacentrum sv. Agáty Banská Bystrica.Najvyššiu spokojnosť vyjadrili v prieskume poistenci z Prešovského a Žilinského kraja, naopak, najmenej spokojní boli poistenci z Trenčianskeho a Trnavského kraja. "Najnižšiu známku spokojnosti dostala strava a ubytovanie, najvyššiu celkové zlepšenie zdravotného stavu, nasledovala poskytnutá zdravotná starostlivosť a správanie sa sestier. V rámci otvorených odpovedí hospitalizovaní pacienti pozitívne hodnotili aj prístup lekárov, dostatočnú a zrozumiteľnú informovanosť o ich zdravotnom stave, profesionálnu starostlivosť a skvelé zvládanie svojej práce v tejto zložitej pandemickej situácii," poukázal Neumann.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...