lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Vo väčšine krajín EÚ sa oficiálne začalo očkovanie proti ochoreniu COVID-19 (2) Viedeň/Paríž/Madrid/Lisabon/Varšava/Záhreb/Valletta 27. decembra (TASR) - V RAKÚSKU sa v nedeľu začalo očkovanie proti novému druhu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 27.12.2020 categoryDenné správy

Viedeň/Paríž/Madrid/Lisabon/Varšava/Záhreb/Valletta 27. decembra (TASR) - V RAKÚSKU sa v nedeľu začalo očkovanie proti novému druhu koronavírusu. Prvé dávky dostalo od 09.00 h v priestoroch Lekárskej univerzity vo Viedni (MedUni) päť vysoko rizikových pacientov špeciálnej ambulancie vo veku od 80 do 93 rokov, informovala agentúra APA.Jednou z nich bola 84-ročná Theresia Hoferová, ktorá sa prihlásila dobrovoľne, aby konečne mohla opäť vidieť svoje deti, vnúčatá a pravnúčatá."27. december 2020 je historickým dňom," povedal rakúsky kancelár Sebastian Kurz. Podľa neho je to "začiatok víťazstva (v boji) proti pandémii" a každý zaočkovaný človek je krokom v návrate k normalite. Minister zdravotníctva Rudolf Anschober uviedol, že Rakúsko, ktoré ma takmer deväť miliónov obyvateľov, by malo mať do leta k dispozícii takmer štyri milióny dávok vakcíny.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...