lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Vo Švédsku potvrdili prvý prípad nákazy nového druhu koronavírusu Štokholm 26. decembra (TASR) - Švédsko v sobotu oznámilo, že v krajine zaznamenalo prvý prípad ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 26.12.2020 categoryDenné správy

Štokholm 26. decembra (TASR) - Švédsko v sobotu oznámilo, že v krajine zaznamenalo prvý prípad nákazy nového a zrejme nákazlivejšieho druhu koronavírusu, ktorý sa nedávno objavil v Británii. Informovala o tom agentúra DPA. Cestujúci, ktorý sa v uplynulých dňoch vrátil z Británie bol pozitívne testovaný na nový zmutovaný variant koronavírusu, uviedla Sara Byforsová zo švédskeho úradu verejného zdravotníctva. Osoby, s ktorými žije v spoločnej domácnosti, však mali negatívny výsledok testu na koronavírus, uviedol infektológ Signar Mäkitalo. Povedal tiež, že cestujúci bol "obzvlášť opatrný" a snažil sa eliminovať akékoľvek riziko prenosu nákazy. Otestovali ho 21. decembra, pričom prítomnosť novej verzie nákazy mu potvrdili v sobotu. Jeho meno, vek, štátnu príslušnosť ani pohlavie úrady nezverejnili. Po príchode do Švédska sa však podrobil domácej karanténe. "Nemôžeme vylúčiť, že sa v krajine nenachádza viacero prípadov," dodal Mäkitalo. Cestujúcim z Británie bolo odporučené, aby sa po príchode do Švédska podrobili sedemdňovej karanténe. "Od októbra zbierame vzorky všetkých osôb, ktoré sa vrátili z Británie. Tento týždeň sme vyzvali všetkých cestujúcich z Británie, aby sa dali otestovať," dodala Byforsová. Švédsko nedávno zaviedlo zákaz komerčných letov z Británie, platný až do Nového roka.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...