lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Vo Švajčiarsku zistili prvý prípad indického variantu koronavírusu Ženeva 24. apríla (TASR) - Prvý prípad zmutovaného koronavírusu, ktorý prispel k explozívnej nákaze v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 24.04.2021 categoryDenné správy

Ženeva 24. apríla (TASR) - Prvý prípad zmutovaného koronavírusu, ktorý prispel k explozívnej nákaze v Indii, zistili vo Švajčiarsku. V sobotu o tom informoval švajčiarsky úrad verejného zdravotníctva, ktorý citovala tlačová agentúra AFP."Vo Švajčiarsku bol zistený prvý prípad indického variantu koronavírusu," napísal na Twitteri švajčiarsky Federálny úrad verejného zdravia (OFSP).Tento variant odhalili u "pasažiera, ktorý prechádzal cez letisko", dodal úrad bez poskytnutia ďalších podrobností o prípade.Správa prišla po tom, čo belgické úrady vo štvrtok oznámili, že skupina 20 študentov ošetrovateľstva, ktorí pricestovali z Paríža, mala v Belgicku pozitívne testy na tento variant.Zdravotnícky systém v Indii kolabuje pod náporom novej vlny nákazy koronavírusom, sčasti pripisovanej variantu "s dvojitou mutáciou", známemu aj pod vedeckým označením B.1.617.Krajiny po celom svete sú z dôvodu nového variantu ostražité a niektoré pozastavili lety z Indie.Švajčiari teraz diskutujú, či dodajú Indiu na "červený zoznam" vysoko rizikových krajín, uviedol v sobotu úrad verejného zdravotníctva.Ľudia prichádzajúci z krajín zaradených do červeného zoznamu Švajčiarska musia ísť na desať dní do karantény.Štáty a regióny sa na zoznam dostanú vtedy, keď sa ich miera ochorenia COVID-19 drží dva týždne na výrazne vyšších hodnotách než vo Švajčiarsku.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...