lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Vo Francúzsku zaznamenali prvý prípad nákazy indickým variantom koronavírusu Bordeaux 29. apríla (TASR) - Vo Francúzsku zaznamenali prvý prípad tzv. indického variantu nového koronavírusu, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 29.04.2021 categoryDenné správy

Bordeaux 29. apríla (TASR) - Vo Francúzsku zaznamenali prvý prípad tzv. indického variantu nového koronavírusu, informoval vo štvrtok riaditeľ zdravotníckej agentúry v regióne Nové Akvitánsko Benoit Elleboode.Podľa agentúry AFP uviedol, že "indický variant zistili" u osoby, ktorá sa vrátila z Indie.Pred dvoma dňami francúzsky minister zdravotníctva Olivier Véran vyhlásil, že v kontinentálnom Francúzsku nebol zistený "žiadny prípad variantu indického pôvodu".India čelí prudkému nárastu prípadov nákazy a úmrtí a narastajú obavy, že tzv. indický variant nového koronavírusu B.1.617 môže viesť k vážnej zdravotnej katastrofe.Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v noci na stredu informovala, že indický variant koronavírusu bol zistený vo viac ako 1200 genómových sekvenciách v najmenej 17 krajinách sveta. WHO však tento variant zatiaľ neklasifikovala ako znepokojujúci, čo by znamenalo, že je nebezpečnejší alebo nákazlivejší než pôvodný vírus, ale len ako "hodný pozornosti".

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...