lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Vláda: Šéfa ÚDZS má opäť menovať kabinet, dôvodov na jeho odvolanie má byť viac Bratislava 29. novembra (TASR) - Šéfa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) by mala ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 29.11.2023 categoryDenné správy

Bratislava 29. novembra (TASR) - Šéfa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) by mala opäť menovať a odvolávať vláda na návrh ministra zdravotníctva. Doplniť sa majú aj dôvody na odvolanie. Vyplýva to z návrhu novely zákona, ktorú v stredu schválil kabinet. Vláda tiež navrhla, aby zákon parlament prerokoval v skrátenom legislatívnom konaní.
Cieľom návrhu je podľa ministerstva zdravotníctva návrat k právnej úprave, ktorá bola dlhoročne zaužívaná, a teda návrat k štandardnejšiemu spôsobu ustanovovania predsedu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou do funkcie. Zmena v menovaní šéfa úradu platila od minulého roka. V súčasnosti ho menuje prezidentka na návrh vlády, ktorý schvaľuje parlament.
Novelou zákona sa tiež majú opätovne doplniť medzi dôvody na odvolanie predsedu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou vládou aj ďalšie závažné dôvody, ktorými je najmä konanie, ktoré vyvoláva alebo je spôsobilé vyvolať pochybnosti o osobnostných, morálnych alebo odborných predpokladoch na výkon jeho funkcie.
ÚDZS od roku 2004 vykonáva v oblasti verejnej správy dohľad nad poskytovaním zdravotnej a ošetrovateľskej starostlivosti a verejným zdravotným poistením. Dohliada na všetky kľúčové oblasti systému zdravotníctva. Jeho cieľom je udržiavať finančnú stabilitu, výkonnosť a solidárnosť systému. Od apríla 2021 je jeho predsedníčkou Renáta Bláhová.


ben nik

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: