lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


VZZS ATE: Leteckí záchranári absolvovali vlani 1400 zásahov Bratislava 22. januára (TASR) - Vrtuľníková záchranná zdravotná služba Air-Transport Europe (VZZS ATE) zasahovala v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 22. januára (TASR) - Vrtuľníková záchranná zdravotná služba Air-Transport Europe (VZZS ATE) zasahovala v roku 2012 vrtuľníkmi alebo sanitným lietadlom spolu 1400-krát. Najčastejšie lietali vrtuľníky v strediskách Banská Bystrica, Košice a Poprad, ktoré primárne zasahujú najmä v horách, lesoch a ťažko dostupných terénoch. Stanice v Nitre, Trenčíne a v Bratislave prijímali najčastejšie požiadavky na zásahy k dopravným nehodám. TASR dnes o tom informovala Zuzana Turočeková zo záchrannej zdravotníckej služby.Tak ako v minulosti, aj v roku 2012 platilo, že medzi pacientmi dominovali muži. Najrušnejším mesiacom pre leteckých záchranárov bol vlani august, keď posádky vzlietli celkom 201-krát. Za ním nasledoval marec so 170 zásahmi."V súvislosti s lyžiarskou sezónou a blížiacimi sa jarnými prázdninami lekári VZZS ATE vyzývajú k zvýšenej opatrnosti na lyžiarskych svahoch, a to aj z dôvodu väčšieho výskytu detí v lyžiarskych strediskách. Rodičom odporúčajú zabezpečiť dieťa prilbou," dodala Turočeková.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...