lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V nemocnici v Šaci ubudlo pacientov s COVID-19, navyšujú operatívu Košice 24. mája (TASR) – V nemocnici v košickej Šaci naďalej ubúda pacientov s ochorením ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 24.05.2021 categoryDenné správy

Košice 24. mája (TASR) – V nemocnici v košickej Šaci naďalej ubúda pacientov s ochorením COVID-19. Zdravotnícke zariadenie aktuálne eviduje len jedného suspektného pacienta a zlepšujúca sa epidemiologická situácia umožňuje realizovať viac operačných výkonov. Informovala o tom v pondelok Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.Nemocnica v súčasnosti nemá žiadneho pacienta, ktorý by si vyžadoval podporu umelej pľúcnej ventilácie alebo kyslíkovú liečbu. „Zdravotnícke zariadenie eviduje jedného zamestnanca s potvrdeným ochorením, neprítomných z dôvodu PN alebo OČR je 43 pracovníkov,“ uviedla hovorkyňa. Minulý týždeň v nemocnici vykonali 270 operačných výkonov. V nemocničnom mobilnom odbernom mieste počas uplynulého týždňa realizovali 287 PCR testov, z toho dva boli pozitívne a 437 antigénových testov, ktoré potvrdili pozitivitu v jednom prípade. V očkovacom centre nemocnice v poliklinike vo vstupnom areáli U. S. Steel Košice k pondelku podali 13.536 očkovacích dávok. Kapacita vakcinačného centra je 320 očkovaných denne.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...