lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V Mali zaznamenali prvé prípady nákazy novým koronavírusom Bamako 25. marca (TASR) - Mali má prvé dva prípady nákazy novým koronavírusom. Informovala o ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 25.03.2020 categoryDenné správy

Bamako 25. marca (TASR) - Mali má prvé dva prípady nákazy novým koronavírusom. Informovala o tom v stredu agentúra AFP.Vláda tohto západoafrického štátu potvrdila nákazu u dvoch Malijčanov, ktorí sa v polovici marca vrátili z Francúzska. Infikované osoby sa podrobujú liečbe. Vláda vo vyhlásení dodala, že ľudia by mali "zostať pokojní a prísne rešpektovať odporúčané preventívne opatrenia".Existujú obavy, že Mali patrí medzi zvlášť ohrozené africké krajiny z hľadiska infekčných respiračných ochorení, keďže riziko šírenia nákazy tam zvyšuje pretrvávajúci konflikt. AFP pripomína, že islamskí militanti spustili v roku 2012 povstanie na severe Mali, čím vyvolali konflikt, ktorý sa odvtedy rozšíril do centra krajiny i susedných štátov - Burkiny Faso a Nigeru. Konflikt si vyžiadal už tisíce obetí na životoch. Prvé prípady nákazy koronavírusom už potvrdilo aj všetkých sedem štátov susediacich s Mali. Novým koronavírusom sa v krajinách Afriky nakazilo už viac ako 1700 ľudí. Úmrtia boli zaznamenané v 13 afrických štátoch. Pandémia nového koronavírusu sa v Afrike začala v porovnaní so zvyškom sveta prejavovať z doposiaľ neznámych príčin s oneskorením.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...