lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V Indii zaznamenali najvyšší denný nárast nakazených od novembra Naí Dillí 19. marca (TASR) – India za predchádzajúci deň zaznamenala 39.726 nových prípadov nákazy ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 19.03.2021 categoryDenné správy

Naí Dillí 19. marca (TASR) – India za predchádzajúci deň zaznamenala 39.726 nových prípadov nákazy koronavírusom. Je to zatiaľ najvyšší denný nárast od 29. novembra minulého roka. Informovala o tom v piatok agentúra DPA.Experti vyjadrili obavy najmä v súvislosti s budúcotýždňovými voľbami v štátoch Západné Bengálsko, Kérala a Tamilnád. Premiér Nárendra Módí v stredu na stretnutí so šéfmi vlád jednotlivých indických štátov apeloval na podniknutie rozhodných krokov na zastavenie vznikajúcej druhej vlny pandémie.V Indii počet nakazených presiahol hranicu 11,5 milióna, čo je najviac po USA a Brazílii. Koncom minulého roka začal počet prípadov klesať, no v uplynulých týždňoch opäť prudko vzrástol. Počet nových prípadov nákazy zverejnený v piatok bol o 11 percent vyšší než za predchádzajúci deň, kedy krajina zaregistrovala 35.871 prípadov a 154 úmrtí, čím sa celkový počet obetí začal blížiť k hranici 160.000. K najnovšiemu prudkému nárastu infikovaných prispel hlavne západoindický štát Mahárašta, v ktorom zistili 25.833 nových prípadov, čo predstavovalo 65 percent z denného počtu nakazených v krajine.Indická vláda sa snaží zaočkovať a otestovať čo najviac ľudí. Zdravotníci doteraz podali približne 40 miliónov vakcín a vykonali viac než 230 miliónov testov.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...