lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V Beluši zaočkovali klientov a zamestnancov zariadenia opatrovateľskej služby Beluša 5. mája (TASR) – Klientov a zamestnancov obecného zariadenia opatrovateľskej služby v obci Beluša v Púchovskom okrese ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 05.05.2021 categoryDenné správy

Beluša 5. mája (TASR) – Klientov a zamestnancov obecného zariadenia opatrovateľskej služby v obci Beluša v Púchovskom okrese zaočkovali prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 zdravotníci z mobilnej očkovacej jednotky ilavskej nemocnice. TASR o tom informovala vedúca oddelenia vnútornej správy obecného úradu Zdena Hyžáková. „Pre občanov umiestnených v obecnom zariadení opatrovateľskej služby obec zabezpečila výjazd mobilnej očkovacej jednotky, ktorej personál zaočkoval prvou dávkou vakcíny 13 klientov zariadenia. Očkovanie sme umožnili aj pre personál v zariadení či obecné opatrovateľky spolu s opatrovanými občanmi. Spolu dostalo vakcínu 49 občanov,“ uviedla Hyžáková.Ako dodala, obec od začiatku pandémie pomáha svojim občanom pri zabezpečovaní základných životných potrieb, nákupov a vo svojom úsilí nepoľavila ani vo fáze zabezpečenia očkovania. Prioritou je ochrana života a zdravia tých najzraniteľnejších - seniorov a imobilných občanov. Po zavedení elektronického systému registrácie na očkovanie je obec nápomocná i pri nahlasovaní sa občanov do systému.„Aj očkovanie druhou dávkou bude zabezpečené obdobným spôsobom. Vďaka tomu, že budú klienti v zariadení preočkovaní, budeme môcť následne po veľmi dlhej dobe uvoľniť prísne nariadenia v zariadení a umožniť režim návštev či stretnutí klientov s rodinami,“ doplnila Hyžáková.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...