lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚVZ sa oboznámi s podaním na Ústavný súd, aj keď nie je účastníkom konania Bratislava 18. marca (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR aktuálne nie je oboznámený s ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 18.03.2021 categoryDenné správy

Bratislava 18. marca (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR aktuálne nie je oboznámený s podaním, ktoré Generálna prokuratúra (GP) SR zaslala na Ústavný súd SR. Informovala o tom hovorkyňa ÚVZ Daša Račková."ÚVZ SR v tejto veci nie je účastníkom konania, proti ktorému podanie smeruje. S jeho podrobným znením sa však oboznámi. Obsah podania nesúvisí s januárovými protestmi prokurátora," dodala Račková.Generálny prokurátor Maroš Žilinka navrhol preskúmať ústavnosť vydávania vyhlášok Úradom verejného zdravotníctva SR. Ústavnému súdu SR podal návrh na začatie konania o súlade viacerých ustanovení zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia s ústavou. Chce tak odstrániť "pochybnosti" o oprávnení ÚVZ vydávať vyhlášky ako všeobecne záväzné právne predpisy.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: