lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚVZ SR: V prevádzke bolo na konci 37. týždňa 58 umelých kúpalísk Bratislava 14. septembra (TASR) - V prevádzke bolo na konci 37. týždňa 58 umelých kúpalísk ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 14.09.2023 categoryDenné správy

Bratislava 14. septembra (TASR) - V prevádzke bolo na konci 37. týždňa 58 umelých kúpalísk a 26 zariadení bolo mimo prevádzky. TASR o tom informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.
Hygienici upozorňujú, že na vodnej nádrži (VN) Ružín sa neodporúča kúpanie a vodné športy pre deti, alergikov a osoby s oslabeným imunitným systémom z dôvodu zvýšeného počtu cyanobaktérií. V prípade kúpania dospelých zdravých osôb voda hygienickým nárokom vyhovuje.
ÚVZ neodporúča ani kúpanie v rekreačnej oblasti Gazarka Šaštín Stráže z dôvodu prekročenia medznej hodnoty zdravotne významných mikrobiologických ukazovateľov.
"Nevyhovujúce na kúpanie je aj štrkovisko Čaňa a plážové kúpalisko Jazero v Košiciach pre prekročenie medznej hodnoty cyanobaktérií a chlorofylu-a," dodali hygienici.



sim ima

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: