lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA vyšetrujú výskyt črevnej baktérie E.coli v šiestich štátoch Atlanta 8. júna (TASR) - Predstavitelia zdravotníctva Spojených štátov vyšetrujú záhadný a rozptýlený výskyt črevnej ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Atlanta 8. júna (TASR) - Predstavitelia zdravotníctva Spojených štátov vyšetrujú záhadný a rozptýlený výskyt črevnej baktérie E.coli, ktorú dávajú do súvislosti s jedným úmrtím a 14 ochoreniami.Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) dnes oznámilo, že ochorenia sa objavili v apríli a v máji a nezistilo sa, že by ich spôsobila kontaminovaná strava či iná príčina. Bakteriálne ochorenie sa teraz šíri v šiestich štátoch.Troch ľudí hospitalizovali. Jedno dieťa z oblasti mesta New Orleans zomrelo minulý týždeň.Ide o výskyt baktérie E.coli 0145 - nebezpečného, ale neveľmi známeho druhu baktérie. Súvisel aj s vypuknutím ochorení v roku 2010, keď ochorelo viac ako dvadsať ľudí najmenej v piatich štátoch.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...