lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA schválili liek remdesivir pre pacientov s koronavírusom, oznámil Trump Washington 1. mája (TASR) - Regulačný úrad Spojených štátov schválil antivírusový liek remdesivir, vyvinutý spoločnosťou ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 01.05.2020 categoryDenné správy

Washington 1. mája (TASR) - Regulačný úrad Spojených štátov schválil antivírusový liek remdesivir, vyvinutý spoločnosťou Gilead, na núdzové použitie pre pacientov nakazených novým druhom koronavírusu. V piatok to oznámil prezident USA Donald Trump. Citovala ho tlačová agentúra AFP.Predstavitelia amerického zdravotníctva uviedli, že dôkazy z pokusného testovania ukázali, že remdesivir pomohol pacientom s vážnym priebehom ochorenia COVID-19, spôsobovaného koronavírusom, vyliečiť sa rýchlejšie.Trump bol hlasným podporovateľom remdesiviru ako možného spôsobu, ktorým by sa dala pandémia koronavírusu dostať pod kontrolu. Táto celosvetová kríza si v USA vyžiadala takmer 65.000 ľudských životov.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...