lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA: Štát New York eviduje najmenej hospitalizovaných od začiatku pandémie New York 16. júna (TASR) - V americkom štáte New York evidujú najnižší počet hospitalizovaných ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 16.06.2020 categoryDenné správy

New York 16. júna (TASR) - V americkom štáte New York evidujú najnižší počet hospitalizovaných pacientov od vypuknutia koronavírusovej pandémie. Oznámil to v utorok jeho guvernér Andrew Cuomo.Na svojom twitterovom účte Cuomo podľa televízie CNN napísal, že počet pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 klesol v pondelok na 1538, čo je najmenej od 20. marca."Čísla v New Yorku sú naozaj veľmi dobré a som hrdý na to, čo ľudia v tomto štáte dokázali," povedal Cuomo na utorňajšej tlačovej konferencii.Newyorský guvernér tiež oznámil, že nemocnice v celom štáte môžu opäť povoliť návštevy, pretože šírenie nového koronavírusu je na ústupe. Návštevníci sa však budú musieť riadiť hygienickými opatreniami.Podľa údajov z Univerzity Johnsa Hopkinsa zaznamenali v štáte New York 30.856 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. USA sú v súvislosti s pandémiou najviac postihnutou krajinou na svete. Vírusom sa tam doposiaľ nakazilo vyše 2,1 milióna ľudí a viac ako 116.000 ochoreniu podľahlo.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...