lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA: Pentagón nariadil úplné zastavenie pohybu amerických síl v zahraničí Washington 25. marca (TASR) - Minister obrany USA Mark Esper vydal nariadenie, ktorým na 60 ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 26.03.2020 categoryDenné správy

Washington 25. marca (TASR) - Minister obrany USA Mark Esper vydal nariadenie, ktorým na 60 dní zastavuje akýkoľvek pohyb, presun a cestovanie amerických síl pôsobiacich v zahraničí. Príkaz má pomôcť zastaviť šírenie koronavírusu v radoch americkej armády, vysvetlil Esper v stredu tlačovej agentúre Reuters.Esper v interview povedal, že príkaz platí pre všetky americké sily, civilný personál a rodiny, ale poznamenal, že budú platiť aj niektoré výnimky. Jednou takou bude aj prebiehajúce znižovanie počtu amerických vojakov v Afganistane, ktoré bude podľa slov Espera pokračovať."Účelom je zaistiť, aby sme nepriniesli vírus domov, nenakazili ostatných a nešírili ho ani v radoch armády," spresnil Esper.Toto opatrenie je dosiaľ najrozsiahlejšie a postihne americké ozbrojené sily po celom svete.Pokiaľ ide o výnimku v Afganistane, Spojené štáty sa zaviazli, že znížia počet svojich vojakov v tejto krajine na 8600, a to do 135 dní od februárového podpísania dohody s radikálnym hnutím Taliban.Úplné stiahnutie všetkých amerických a koaličných síl z Afganistanu má nastať do 14 mesiacov od podpisu spomínanej dohody, ak však Taliban dodrží svoje záväzky obsiahnuté v dohode.Armáda USA v stredu oznámila, že z dôvodu šírenia koronavírusu zvyšuje úroveň ochrany zdravia svojho personálu na základniach po celom svete, keďže priznala, že v radoch amerických vojakov sa neustále zvyšuje počet infekcií.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...